Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Március 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

3,4 milliárdot osztanak szét 38 önkormányzat között

3,4 milliárdot osztanak szét 38 önkormányzat között

Újabb 38 önkormányzat részesül fejlesztési támogatásban azok közül, amelyek nem vettek részt az állami adósságkonszolidációban. Az érintett, kétezer lakosnál népesebb települések a belügyminiszter döntése nyomán 3,4 milliárd forintot kapnak - mondta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

A fejlesztési forrást egyebek mellett út vagy járda építésére, felújítására, vízrendezési és csapadékelvezetési rendszer kiépítésére, továbbá épületek felújítására fordíthatják a támogatásban részesülők.

Az államtitkár jelezte: a nyertes önkormányzatokkal a tárca még ezen a héten aláírja a támogatási szerződéseket. Azok az el nem adósodott települések, amelyek idén nem részesültek fejlesztési támogatásban, jövőre fogják megkapni a nekik járó összeget.

A kormány korábbi döntésének megfelelően négy év alatt összesen 50 milliárd forintot kapnak azok az önkormányzatok, amelyek felelős gazdálkodást folytatva, eladósodás nélkül biztosították településük működésének, fejlesztésének feltételeit. Az idei évben 12,5 milliárd forint áll erre rendelkezésre a központi költségvetésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.