Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Május 11. 10:17, csütörtök | Belföld
Forrás: police.hu

Vonatnak rohant egy elszabadult ló – vádat emelnek a furcsa baleset miatt

Vonatnak rohant egy elszabadult ló – vádat emelnek a furcsa baleset miatt

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség abban az ügyben, amelyben egy elszabadult ló nekirohant egy Győrben közlekedő vonatnak.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozást folytatott vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt egy 38 éves győri férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint tavaly március 27-én 15 óra 52 perckor egy személyvonat mozdonyvezetője tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy ló rontott neki a szerelvény egyik kocsijának. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 7 és egy 10 éves gyermek vezette az állatot, amikor az hirtelen kitépte a gyerekek kezéből a vezetőszárat és elszabadult. A ló ezután a baleset helyszínéig körülbelül 1200-1400 métert tett meg, majd nekirohant az arra közlekedő vonat egyik szerelvényének. A jószág elpusztult, a vonat pedig megrongálódott. A nyomozók a tanúvallomások alapján megállapították, hogy a 38 éves Cs. István bízta az állatot a két kiskorú gyermekre, ezért a férfit vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során