Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. December 02. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Űrből látható kültéri hirdetést készítenek

Űrből látható kültéri hirdetést készítenek

Egy dél-afrikai reklámügynökség nem kisebb projektbe kezd, mint egy a világűrből is látható öko-zászló elkészítésébe. A FCB kezdeményezése nemcsak gigantikus méretét tekintve egyedi, hanem azzal is, hogy a tervek szerint minden egyes alkotóeleme természetes.

A 66 focipályát kitevő öko-megjelenéshez olyan növényeket telepítenek, amelyek a dél-afrikai köztársaság zászlajának színeit adják ki. A természetbarát felhívás mellé közel négyezer család energia ellátását biztosító napelemet is felszerelnek.

A hatalmas kreáció a nemzeti értékekre és a természetvédelemre próbálja felhívni a figyelmet, ezért is egy olyan régióban történik a kialakítása, amely különösképp szennyezett. Mindemellett a munkanélküliségi ráta is magas, így a projekt a helyiek munkához jutását is segíti - olvasható az Adweek írásában.

A projekt anyagi megvalósításához három oldalról is érkezik segítség. Egyrészt az emberek adakozására épít, másrészt állami támogatásra. Ezenfelül olyan nagy név is beszállt a kezdeményezés támogatásába, mint a Google.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.