Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 15. 11:32, szombat | Külföld
Forrás: mti

Tony Blair szerint 50 százalék felett van az újabb Brexit-népszavazás esélye

Tony Blair szerint 50 százalék felett van az újabb Brexit-népszavazás esélye

Tony Blair volt brit miniszterelnök szerint most már 50 százalék feletti az esélye egy újabb népszavazás kiírásának a brit EU-tagságról.

Blair, aki 1997-től 2007-ig töltötte be a kormányfői tisztséget a jelenleg ellenzékben politizáló Munkáspárt élén, az újabb referendumért kampányoló legnagyobb brit civil szerveződés, a People's Vote pénteki rendezvényén felszólalva kijelentette: még Theresa May konzervatív párti miniszterelnök számára is ésszerű megoldást kínálna a népszavazás kiírása. Blair szerint ugyanis May teljes joggal kijelenthetné, hogy a maga részéről mindent megtett, ám a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről általa elért egyezményt a parlament nem hajlandó elfogadni, ezért a választókra kell bízni a döntést.

Theresa May korábbi nyilatkozataiban határozottan elvetette az újabb EU-népszavazás kiírásának lehetőségét, azzal az érvvel, hogy a brit választók a 2016-ban tartott referendumon - amelyen a kilépést pártolók kerültek szűk, 51,89 százalékos többségbe - már kifejezésre juttatták akaratukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.