Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 19. 14:19, csütörtök | Sport
Forrás: STOP / Új Ász

Sztárfutamokat rendezne a Forma-1 nagyura

Sztárfutamokat rendezne a Forma-1 nagyura

Bernie Ecclestone mindent bevet, hogy elterelje a figyelmet a hétvégi Bahreini Nagydíjat megelőző viharokról.

A Forma-1 tulajdonosa sokadik forradalmi ötletét dobta be a köztudatba: a tenisz Grand Slam-tornáihoz hasonló, kiemelt futamokat rendezne.

A legnagyobb hagyományokkal bíró F1-futamokat a vb-sorozatból kiemelve, afféle autós Grand Slam-rendszert vezetne be a száguldó cirkuszban is Bernie Ecclestone. A 81 éves brit milliárdos csőrét az piszkálja, hogy az 1950 óta népszerű sorozat jelenlegi 20 versenye (így a sorban 11. Hungaroring július 29-i Magyar Nagydíja) ugyanannyit nyom a latban. A legendás monacói pálya legjobbja semmivel jár jobban, mint aki mondjuk a "mezei" dél-koreai vagy indiai aszfaltcsíkon nyer. Márpedig számos sportágban akadnak kiemelt rendezvények: a teniszben a négy Grand Slam-torna, a golfban ugyanennyi Major-viadal, a síugrásban a Négysáncverseny, az atlétikában a Gyémánt Liga 14 állomása.

- Ezen dolgozom - válaszolta Bernie az Auto Motor und Sport kérdésére, elképzelhető-e hasonló rendszer meghonosítása. - Ha létrejön, a Grand Slam-futamokért több pontot adunk majd - tette hozzá.

Bernie Ecclestone híres az F1 megreformálására tett forradalmi, néha abszurd javaslatairól - amelyek közül sokat persze meg is valósított már. A száguldó cirkusz apró termetű nagyura néhány éve a pontok helyett éremrendszer bevezetésével döntött volna a pilóták sorrendjéről; felvetette, hogy sportszerűtlen hibát elkövető versenyzőket sárga és piros lapokkal is lehetne figyelmeztetni; mesterséges esős versenyekkel dobta volna fel az unalmassá vált versengést; futamonként meghatározott számban használható egérutakat javasolt kiépíteni, amelyek igénybevételével néha előbbre slisszolhattak volna a sofőrök - számol be az Új Ász.

Új Ász / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.