Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 09. 07:25, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Óriásgyár épül Nyíregyházán

Óriásgyár épül Nyíregyházán

Csaknem másfél milliárd forintból építi fel új gyártócsarnokát Nyíregyházán az autóbelsők gyártásával foglalkozó Eissmann Automotive Hungária Kft.

Közölte Böszörményi Attila, a német tulajdonban lévő társaság igazgatója pénteken a szabolcsi megyeszékhelyen.

A 12 ezer négyzetméteres csarnok építése egy éve kezdődött el, s a tervek szerint november 14-re készülnek el a beruházással, amelyhez pályázati úton 283 millió forintos uniós támogatást nyert el a társaság – ismertette az igazgató.

Böszörményi Attila hozzátette: a Nyíregyházán 14 év óta jelen lévő Eissmann telephelyén jelenleg 430-an dolgoznak, az uniós pályázattal pedig további 117 új munkahely létrehozását vállalta a cég. Az igazgató szerint utóbbi vállalást már 90 százalékban teljesítették, s a tervek szerint ezen felül az idén még száz új munkahelyet terveznek létesíteni; ezzel a dolgozói létszám 2012-re meghaladja majd a 600 főt.

Az Eissmann főleg sebességváltó-markolatokat és gombokat, ehhez tartozó szoknyákat, valamint kisebb burkolati elemeket, légzsáktakarókat és műszerfalborítást gyárt a nagy autógyártók, így a Mercedes, az Audi vagy a Bentley számára. Böszörményi Attila elmondta, hogy a tavalyi évet nyereséggel zárta a nyíregyházi gyáregység, amely 2010-ben 40 millió eurós forgalmat bonyolított.

Klaus Elmer, az Eissmann Group Automotive műszaki ügyvezető igazgatója elmondta: a cégcsoport világvezető az autóipari borítóelemek, beltéri részegységek gyártásában, leányvállalatai Csehországban, Németországban, Szlovákiában, az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kínában tevékenykednek. Az Eissmann jelenleg háromezer főt foglalkoztat világszerte, s 2011-ben 250 millió eurós forgalmat bonyolított, de a következő néhány évben a becslések szerint akár 300 millió eurós forgalmat is realizálhat a cégcsoport.

A városban magasan kvalifikált és képzett munkaerő van, így nem volt kérdés, hogy itt hajtja végre az Eissmann az eddigi legnagyobb egyedi beruházását – emelte ki Klaus Elmer. Hozzátette: Nyíregyháza a termelésirányítás területén oktatóbázisul szolgál a világ különböző pontjain lévő gyárak képviselői számára.

Az Eissmann a német Phoenix-ContiTech és a dán Lego után néhány hónapon belül már a harmadik világcég, amely komoly beruházást indított Nyíregyházán – közölte Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, hozzátéve, hogy a tervek szerint a következő hónapokban több hasonló nagyprojekt indulhat a nyírségi nagyvárosban. (lm)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére