Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Július 10. 07:16, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Rekordmennyiségű állást hirdettek meg online a cégek júniusban

Rekordmennyiségű állást hirdettek meg online a cégek júniusban

Minden eddiginél több, 8275 állást hirdettek meg online a cégek júniusban - közölte a Profession.hu állásportál csütörtökön az MTI-vel.

Az utóbbi hónapokban a termelés folyamatos erősödése miatt megnőtt a kereskedelmi szektor munkaerőigénye, e szegmensben 9 százalékkal, összesen pedig mintegy 16 százalékkal emelkedett a hirdetések száma idén április-júniusban 2014 második negyedévéhez képest.

A tájékoztatás szerint a Balaton környékén a legkiemelkedőbb a munkaerő-keresletben megfigyelhető ugrás: a kereskedelmi szektor 30 százalékkal több pozíciót hirdetett meg, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A portál adatbázisa alátámasztja a nyugat-magyarországi munkaerőhiányt: szakács pozícióra például kétszer annyi hirdetést adtak fel, mint az előző negyedévben, miközben az adott hirdetésre csupán fele annyian jelentkeztek - írták.

Kifejtették: országos szinten legkeresettebb kategória a szakmunka, magasan megelőzve az előző negyedév vezető kategóriáját, az értékesítési-, illetve kereskedelem üzleti pozíciókat.

A portál tapasztalatai alapján a munkavállalók is egyre aktívabbak és nagyobb számban gondolkodnak a munkahely váltáson. Havonta átlagosan 11 százalékkal több álláskereső regisztrál a rendszerbe.

A legtöbb jelentkezés továbbra is asszisztensi, adminisztrátori munkakörökre érkezik, ezeket követi az eladói, irodavezetői és raktáros állások - írták.

Címkék: állás, hirdetés, munka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során