Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Február 11. 11:59, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Oscar-díj - Felkészültek az Oscar-jelöltek a díjátadóra

Oscar-díj - Felkészültek az Oscar-jelöltek a díjátadóra

Jonah Hill elárulta, hogy már megírta a köszönőbeszédét, Julie Delphy bevallotta, fogalma sincs mit vesz fel, Matthew McConaughey pedig csak Tom Hankset hiányolta az amerikai filmakadémia hivatalos ebédjéről a hollywoodi Beverly Hills Hotelben hétfőn összegyűlt több mint 150 Oscar-jelölt közül.

Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) évente megrendezi az Oscar-jelölteket ünneplő ebédjét, amelyen vendégül látja mind a 24 díjkategória jelöltjeit a maszkmesterektől az A-listás sztárokig. Az esemény meghívottjait beavatják a díjkiosztó fontos tudnivalóiba, de a rendezvény főként arra nyújt alkalmat, hogy a jelöltek találkozhassanak.
Craig Zadan, az Oscar-gála társproducere szokás szerint jó tanácsokkal látta el a leendő győzteseket: "Kérem, hogy nagyon gyorsan, de tényleg gyorsan menjenek fel a színpadra. Amint elérik a mikrofont, indul az óra és 45 másodperc lesz a beszédre" - hangsúlyozta.
A több órás Oscar-gála csak akkor lehet sikeres, ha minden flottul megy és nincsenek üresjáratok - hallgatták a producer intelmét a szkeptikusan nevetgélő sztárok.
Az ebéd előtt a Mielőtt éjfélt üt az óra forgatókönyvéért jelölt Julie Delphy elárulta, eléggé elveszettnek érzi magát ebben a környezetben, nem szokása órákat tornászni és koplalni, hogy jó formában legyen és valójában még azt sem tudja, mit visel majd az Oscar-ceremónián.
Leonardo DiCaprio az alkalmat megragadva ismét védelmébe vette Martin Scorsese A Wall Street farkasa című brókerfilmjét, amelynek főszereplőjeként kapott esélyt az Oscar-díjra. A színész kijelentette, hogy valójában tanmesének szánták a filmet, amely a pénzvilág 2008-as eseményeit tükrözi. A történetet "egy óriási Hieronymus Bosch-festményhez" hasonlította.
Jonah Hill, akit a produkcióban alakított mellékszerepéért jelöltek az amerikai filmakadémia díjára, elmondta: teljesen megbízik Scorsesében és bármit megtenne, ha kéri, akár a házat is kifestené. Hill bevallotta, hogy készült egy köszönőbeszéddel, nem mintha azt gondolná, hogy tényleg nyerhet, hanem mert nem akar butának tűnni, ha mégis az ő neve lesz a borítékban.
A Blue Jasmine című film főszerepéért jelölt Cate Blanchett "a színpadi és a filmvásznon nyújtott munkája szintéziseként" írta le a Woody Allen-drámában játszott szerepét. Matthew McConaughey, a Mielőtt meghaltam sztárja viszont csalódottságának adott hangot, amiért Tom Hanks (Phillips kapitány) idén nincs a jelöltek között.
Steve McQueen, a 12 év rabszolgaság rendezője arról beszélt, hogy filmje több mint százmillió dolláros jegybevétele ékesen bizonyította: a közönség nem tartja túl durvának, holott néhány kritikus ezt kifogásolta. A film túlnőtt rajta és fontos vitát indított el a témáról - tette hozzá.
A rendezvényen a Mandela című film Ordinary Love című betétdaláért jelölt Bono bejelentette, hogy a gálán is előadja a számot.
A filmvilág legrangosabb díjainak átadását, a 86. Oscar-gálát több mint kétszáz ország televíziója közvetíti a hollywoodi Dolby Színházból március 2-án, vasárnap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során