Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. November 06. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyitnak a jégkunyhók a bécsi MuseumsQuartierban

Nyitnak a jégkunyhók a bécsi MuseumsQuartierban

Indul a téli szezon a bécsi MuseumsQuartierban, ahol azok találhatnak kellemes menedékre, akik egy időre megcsömörlöttek a mesekönyvek ihlette, mézeskalács-illatú adventi vásároktól. Curling, autóverseny, DJ-k, jégkunyhók és persze puncs várja a kikapcsolódni vágyókat - tudatja a Compress.

Már csak néhány nap, és kezdetét veszi a téli szezon, a „Winter im MQ” a bécsi Múzeumi Negyedben (MuseumsQuartier), ahol egy kicsit másfajta karácsonyi hangulat várja a látogatókat 2013. december 23-ig.

Faházak helyett jégkunyhókban mérik a puncsot és a harapnivalókat, Mennyből az angyal és Jingle Bells helyett pedig az osztrák főváros legmenőbb lemezlovasainak mixe szól a hangszórókból. A sportos kedvűek curlingezhetnek, a játékok megszállottai pedig rafinált akadálypályán terelgethetik végig a távirányítós kisautókat. A gyerekeket – a ZOOM Gyermekmúzeum közreműködésével – „Téli Műhely” várja, ahol régi tárgyakat újíthatnak fel, vagy készíthetnek belőlük valami egészen mást.

Idén először street art művészek installációi díszítik majd a jégpavilonokat: az új művészeti ág New York-i előfutára, John Fekner és társa, Don Leicht a stencil-technika segítségével hozzák létre üzenetüket a pavilonok falán és a látogatók is részt vehetnek az akcióban.

A „Winter im MQ” megnyitója hagyományosan november 7-én, 17 órakor kezdődik jótékonysági puncs árusítással. Az akció bevételét a hirtelen szívhalál ellen küzdő egyesület, a PULS kapja. A nap csúcspontja az Elektro Guzzi koncertje lesz 20.15-kor. Az elektronikus zene nagymestereire DJ Beware hangolja rá a közönséget 18 órától. Sötétedés után pedig Fritz Fitzke és a Lichttapete fényinstallációi teszik teljessé a hangulatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.