Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 09. 11:14, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Mesterházy: az MSZP és az Együtt 2014 szavazótábora kiegészítheti egymást

Mesterházy: az MSZP és az Együtt 2014 szavazótábora kiegészítheti egymást

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint pártja és az Együtt 2014 mozgalom szavazótábora kiegészítheti egymást, lehetővé téve a kormányváltást 2014-ben.

Mesterházy Attila a Medián legújabb közvélemény-kutatásának hírére - amely szerint az Együtt 2014 választói mozgalom máris a legjelentősebb ellenzéki erővé vált - a TV2 Mokka című műsorában pénteken azt mondta: jó hír, hogy a felmérés alapján a demokratikus ellenzéknek több szavazója van, mint a Fidesznek.
A szocialista pártelnök szerint ha az MSZP továbbra is teszi a dolgát a baloldali szavazókért, az Együtt 2014 pedig meg tudja nyerni a liberális, konzervatív és bizonytalan választókat, akkor jól kiegészíthetik egymást, és "el lehet zavarni ezt a kormányt".
Hozzátette: az MSZP támogatottsága 2009 óta most a legnagyobb a teljes népességben, így a szocialista párt nélkül "egészen biztosan nem lesz kormányváltás".
Mesterházy Attila arról is beszélt, hogy az ellenzéki együttműködés nem korlátozódhat a választásokra, abban is meg kell állapodni, hogy mi történjen a kormányváltás másnapján, az MSZP ezért küldi el szakpolitikai programjait a demokratikus ellenzéki pártoknak, mozgalmaknak és a szakszervezeteknek.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk