Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Május 12. 07:38, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Még közel 3 milliárd felhasználásra vár a május végén lejáró SZÉP-kártya keretből

Még közel 3 milliárd felhasználásra vár a május végén lejáró SZÉP-kártya keretből

Mintegy 2,7 milliárd forint van még a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május 31-én jár le

- derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából. Az OTP SZÉP-kártyákon 2,1 milliárd forintnyi munkáltatói feltöltés vár elköltésre.


A K&H SZÉP-kártya birtokosok 15 százaléka rendelkezik május 31-én lejáró egyenleggel, nekik összesen 283 millió forintot kellene elkölteniük a hónap végéig.

Az MKB SZÉP-kártyák közel 174 ezer birtokosa közül mintegy 32 ezer munkavállalónak van alig több mint 362 millió forint összegben elköltésre váró 2014-es juttatása, amely az eredetileg átutalt keret 3,27 százaléka.

A törvényi kötelezettségnek megfelelően a május 31-i lejáratot követően a 2014. évi el nem költött SZÉP-kártyás juttatásokat a kibocsátó bankoknak június 30-ig kell visszautalniuk a juttatást biztosító szervezetnek.

A szabadidő és rekreációs alszámla nem csupán uszodákban, fürdőkben vagy különböző kulturális szolgáltatásokra, hanem például speciális gyógyászati technikákra és bizonyos egészségügyi vizsgálatokra is költhető. A pünkösdi hosszú hétvégén kihasználható például utazásra, a belföldi szálláshelyek költségeinek finanszírozására. A kártyát használhatják vidámparkban, állatkertben, szabadidőparkban és táboroztatást, lovasoktatást, sporthorgászatot, illetve fesztiválbelépőt is ki lehet vele fizetni - hívták fel a figyelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során