Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Augusztus 30. 14:13, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Marad -e a laza monetáris politika Svájcban?

Marad -e a laza monetáris politika Svájcban?

Csütörtökön reggel kiderül, milyen mértékben nőtt a svájci gazdaság az idei második negyedévben.

A várakozások szerint az első negyedévi 0,3 százalék után 0,4 százalékkal nőhetett a gazdaság. Az előző év azonos időszakához képest pedig hasonló mértékű, 2,4 százalékos GDP-növekedésről számolhat be a statisztikai hivatal.

A múlt héten a svájci gazdaság várható növekedését előre jelző KOF indikátor már jelezte, hogy az alpesi gazdaság is behúzza a féket idén, mivel az exportnövekedést az erős frank visszafogta. Magyar idő szerint 9:00 után Svájcban kiskereskedelmi forgalmi statisztikát, ill. augusztusi feldolgozóipari indexet is közölnek. Ez utóbbinál 53,5 pontról 51 pontra történő csökkenéssel kalkulálnak. A befektetők minden bizonnyal a GDP adatra fókuszálnak elsősorban. A vártnál gyengébb statisztika csak újabb okot adhat a jegybanknak arra, hogy tartósan laza monetáris politikát alkalmazzon, jelen esetben az irányadó ráta a zéró közelében maradjon, akár jövőre is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: svájc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.