Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 05. 22:13, kedd | Sport
Forrás: MTI Fotó: Kovács Anikó

Magyarország-Dél-Korea férfi kézilabda-mérkőzés - Mocsai felpörgeti a válogatottat

Magyarország-Dél-Korea férfi kézilabda-mérkőzés - Mocsai felpörgeti a válogatottat

Magabiztosan játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott a dél-koreai válogatott elleni keddi előkészületi mérkőzésen Veszprémben.

Kétszer 35 és egyszer 20 perces játékidőben mérte fel egymást a két csapat a Veszprém Arénában vívott zártkapus mérkőzésen.
"Külföldi játékosaink még nem játszottak együtt, hiszen többen a hétvégén a Bundesligában szerepeltek; ez a mérkőzés jó alkalom lesz erre" - mondta az MTI-nek Mocsai Lajos csapatkapitány a találkozó előtt.
Hozzátette: a dél-koreaiak majdnem olyan gyors játékot játszanak, mint a norvégok, így alkalmas ellenfelek ahhoz, hogy a nemzeti válogatott felgyorsuljon a vasárnapi mérkőzés előtt. Megjegyezte: Carlos Perez és Ancsin Gábor sérülés miatt nem lép pályára, de a vasárnapi, norvégok elleni vb-selejtezőn már számít rájuk.
A szövetségi kapitány három különböző felállást gyakoroltatott a válogatottal, és közel azonos ideig, 35-40 percig játszatta jelöltjeit. Nem titkolt szándéka volt, hogy az olimpiai csoportellenfél játékát megismerjék, ritmusát felvegyék.
A kezdőcsapatban pályára lépett Nagy László, aki nem kímélte magát, és híres balkezes lövéseiből is bemutatott néhányat.
"Hasznos információkat kaptunk a mérkőzés során: az ázsiai lábmunkáról, a nagyon gyors játékról saját tapasztalatot szereztünk, bár az ellenfél mélységében nem nyitotta ki a védelmet, ezt egy kicsit titkolta előlünk - kommentálta a látottakat a meccs után az MTI-nek Mocsai Lajos. - A támadójátékuk feltérképezése azonban ugyanolyan fontos, és erről sokat megtudtunk" - tette hozzá.
"Mind a két harmadban biztatóan játszottunk, főként az elsőben magabiztosabban és folyamatosabban, s ebből kialakult egy komolyabb különbség, de az eredményt nem számoltuk, nem vonunk le belőle semmiféle következtetést" - összegzett Mocsai Lajos.

Címkék: Sport-kézilabda

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.