Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 22. 21:04, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

London 2012 – Kézilabda - Bravúros magyar győzelem a címvédő otthonában

London 2012 – Kézilabda - Bravúros magyar győzelem a címvédő otthonában

A magyar férfi kézilabda-válogatott szenzációs játékkal 23-22-re nyert a pénteken kezdődő londoni olimpián címvédőként pályára lépő, világbajnok francia csapat otthonában, a Dunkerque-ben rendezett vasárnapi ötkarikás tesztmérkőzésen.

A győztes gólt a mezőny legjobbja, Császár szerezte 20 másodperccel a mérkőzés vége előtt. Az utolsó hazai lövést, közvetlenül a végső dudaszó előtt, a végig remekül védő Fazekas fölé ütötte.

Eredmény:
Franciaország-Magyarország 22-23 (14-11)
----------------------------------------
gól: D. Narcisse 5, Karabatic 4, Honrubia 3/1, Joli 3/1, Sorhaindo 3, Barachet 2, B. Gille 1, Fernandez 1, illetve Császár 7/4, Nagy L. 3., Gulyás 2, Vadkerti 2, Zubai 2, Harsányi 2, Perez 2, Iváncsik G. 1, Mocsai 1, Lékai 1

Mocsai Lajos szövetségi kapitány az olimpiai keretbe jelölt 14 játékosnak adott bizalmat, a tartalék Laluska ezúttal nem lépett pályára.
A kapuban Fazekas, a védekezésben pedig először Harsányi-Mocsai-Nagy L.-Ilyés-Zubai-Iváncsik G. hatos kezdett. Utóbbi hamar kisebb kézsérülést szenvedett, így helyén Vadkerti folytatta.
Nagy bombagóljára négy találattal válaszolt a házigazda, és főként a kapus Omeyer, valamint Narcisse remek játékának köszönhetően a 21. percben már 11-6-ra vezetett. A szünetre ugyanakkor három gólra csökkent a franciák előnye.
A fordulást követően gyors gólokkal és Fazekas bravúrjaival fordított a magyar csapat az "öltözőben feledkező" olimpiai és világbajnok ellen, amely hét perc után tudott csak betalálni. A házigazdák azonban összekapták magukat, így a 41. percre már ismét náluk volt az előny (17-16). Mocsai időt kért, és negyedórával a vége előtt megint fordult a kocka (18-19), és a rövid időre beálló Mikler büntetőt fogott.
A folytatásban remekül védekezett mindkét csapat, alig esett gól. Császár 20-20-nál ziccert rontott, de később kétszer úgy volt eredményes, hogy a francia kapusok hozzáértek a lövéséhez.
Az utolsó perc 22-22-nél Fazekas-védéssel indult, majd 20 másodperccel a vége előtt Császár a falon egyedül áttörve betalált. Az utolsó támadásuk előtt időt kértek a franciák, majd Ilyést kiállították. A záró, Narcisse-lövést Fazekas fölé tolta.
Mocsai Lajos elvileg a mostani teljesítmények alapján dönti el legkésőbb péntekig, hogy Laluska a tartalék szerepkörből előre lép-e a 14-es olimpiai alapcsapatba, ám a látottak alapján aligha lesz változás.
"Drámai végjátékban sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést" - nyilatkozta az MTI-nek Mocsai Lajos szövetségi kapitány. Hozzátette: "a franciákat 5-6 ezer szurkoló segítette, mégis nagyon jól helytálltunk idegenben, egy igen erős csapat ellen. Az is jó volt, hogy látszódott: fizikailag bírjuk a világ- és olimpiai bajnok ellen, de semmiképpen nem szabad túlértékelni ezt a győzelmet! Az olimpia más lesz, ott igazi tétre mennek a mérkőzések majd a legutóbbi Eb első négy helyezettje, valamint Ázsia legjobbja ellen. Sok tanulságul is szolgált a meccs, hiszen nem ez volt az első eset, hogy a kezdő 10-15 percben lanyhábban, nem kellő keménységgel játszunk. A siker persze fontos, szükség van rá, mert ettől is jobban összekovácsolódik a csapatunk. Szeretnénk az olimpiáig hátra lévő egy hetet hasznosan tölteni, lesz még erősítő edzés is, és kedden találkozunk a britekkel egy edzőmeccs erejéig. Hogy lesz-e változás a keretben, majd eldöntöm, de tény, most jól játszottunk."
A válogatott kedden átbuszozik Londonba, és még aznap este találkozik a brit együttessel az egyik olimpiai helyszínen, a Copper Boxban.

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.