Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Augusztus 12. 13:29, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Lezárult a Dél-dunántúli régió idei legnagyobb értékű mellékút-felújítása

Lezárult a Dél-dunántúli régió idei legnagyobb értékű mellékút-felújítása

A Dél-dunántúli régió legnagyobb értékű mellékút-felújítása fejeződött be a Somogy megyei Kaposfő-Lábod összekötő út 15,2 kilométeres szakaszának átadásával - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel hétfőn.

Az európai színvonalúvá vált út felújítására kétmilliárd forintot meghaladó forrást használt fel a közútkezelő mint projektgazda - írta az úthálózatot üzemeltető társaság, amelynek számításai szerint ez közvetlenül közel ötezer ember életébe hoz érzékelhető, pozitív változást.
A közlemény szerint a 6616 jelű Kaposfő-Lábod összekötőút 15,2 kilométeres szakaszán felújították, részben kicserélték az útburkolatot és a padkát, felújították a buszmegállóhelyeket, valamint a vízelvezető rendszert és a mellékúton található egyik hidat, továbbá megtisztították az árkokat és kicserélték a sérült, illetve nehezen látható jelzőtáblákat is.
A beruházás az Európai Unió és a magyar állam mintegy 2,073 milliárd forintos támogatásából valósult meg az Új Széchenyi Terv Dél-dunántúli Operatív Programja keretében.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Dél-dunántúli régióban 2013 végéig összesen 21,4 milliárd forint elnyert támogatásból mintegy 98 kilométernyi utat újít fel - áll a közleményben, mely szerint az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében az idén országosan több mint 660 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg több mint 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.