Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 10. 11:50, hétfő | Sport
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:

Klicsko mostantól csak a politikára összpontosít, sportolói karrierje végleg véget érhet

Klicsko mostantól csak a politikára összpontosít, sportolói karrierje végleg véget érhet

Vitalij Klicsko ukrán profi ökölvívó hétvégi moszkvai győzelme után bejelentette, hogy ezentúl kizárólag politikai szerepvállalására - elsősorban az október végi parlamenti választásokra - fog összpontosítani, és fontolgatja, hogy sportolóként végleg visszavonul.

A nehézsúlyú Vitalij Klicsko szombaton az orosz fővárosban megvédte profi világbajnoki címét. Kihívójával, Manuel Charr német ökölvívóval szemben technikai K.O.-val győzött, ellenfelét ugyanis sérülés miatt a negyedik menetben leléptette a mérkőzésvezető.
"Visszatérek Kijevbe, és minden erőmet a választási kampányra összpontosítom" - jelentette ki moszkvai sajtótájékoztatóján a sportoló. Közölte, hogy hamarosan eldönti, folytatja-e még a versenyzést, vagy véglegesen visszavonul sportolóként.
"Gondolom, az ökölvívás sok rajongóját elkeserítem ezzel, de utat kell engednem a fiataloknak. Amint meghozom a döntést, bejelentem a nyilvánosság előtt" - mondta a 41 éves bokszoló. Megjegyezte, sohasem gondolta, hogy profi ökölvívó karrierje ilyen sokáig fog tartani.
Vitalij Klicsko az UDAR (Csapás) nevű ukrán ellenzéki politikai párt vezetője. A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint pártja a harmadik legerősebb erő lehet a parlamenti választásokon, jelenleg mintegy 10 százalékos támogatottsággal biztos befutónak számít. Visszautasította ugyan a felkérést, és nem csatlakozott a Julija Timosenko bebörtönzött exkormányfő mögött álló, több pártot tömörítő Egyesült Ellenzékhez, a múlt héten azonban jelezte, hogy a parlamentben majd együtt kíván működni velük, leszögezve, hogy ellenfelének egyedül a Viktor Janukovics elnök mögött álló Régiók Pártját tekinti.

http://rus.newsru.ua/ukraine/09sep2012/navybory.html

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,