Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 19. 12:01, csütörtök | Külföld
Forrás: mti/Fotó: facebook.com/Szöllősi György

Kiállították a Puskás-díjat a zürichi FIFA Múzeumban

Kiállították a Puskás-díjat a zürichi FIFA Múzeumban

Alapításának tizedik évfordulója alkalmából kiállították a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi múzeumában a legszebb gólért járó Puskás-díjat.

Szöllősi György, a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete közösségi oldalán számolt be róla, hogy a futballkaput és benne labdát formázó elismerés január végéig biztosan látható lesz a múzeumban. A legendás Aranycsapat kapitányáról elnevezett díjat 2009 óta minden évben odaítélik, ennek során az esztétikai élmény mellett a gól fontossága is szempont. Először a portugál Cristiano Ronaldo vehette át a trófeát - akkor Puskás Ferenc özvegyétől -, majd az idén 11. alkalommal odaítélt elismerést első magyarként Zsóri Dániel érdemelte ki. A trófea melletti érintőképernyőn minden eddigi győztes találat megtekinthető.

Szöllősi György jelezte: a felcsúti Puskás Intézet jóvoltából már 2015 óta Zürichben kiállított tárgyak közül az ideiglenes kiállításon látható még a Puskás által megőrzött német csapatkapitányi zászló az 1954-es világbajnokság csoportmérkőzéséről, valamint "Francisco Puskas" 1962-es világbajnoki akkreditációs kártyája is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.