Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Augusztus 31. 08:00, kedd | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Kétszer is életet mentettek a somogyi rendőrök

Kétszer is életet mentettek a somogyi rendőrök

Kaposváron és Balatonlellén is időben érkezett a segítség.

A kaposvári egyenruhások, Bokor Richárd főtörzsőrmester és Benke Flóra őrmester 2021. augusztus 28-án este a belvárosban teljesítettek járőrszolgálatot. Az éjszaka folyamán a buszpályaudvar közelében látták, ahogy egy kerékpárja mellett álló férfi egyszer csak összeesik. A páros a segítségére sietett, aki elmondani már nem tudta, hogy mi történt vele. Pár másodperc múlva a légzése és a pulzusa is leállt. Az egység segítséget kért a helyszínre, melyre leggyorsabban Papp Gergely törzsőrmester és Jáger Odett őrmester reagáltak – közölte a rendőrség.

A négy rendőr a mentőszolgálat mentésirányítójának iránymutatásával, 23 óra 37 perctől 23 óra 50 percig felválta végzett mellkaskompressziót, és biztosította a légutakat szabad átjárását. Az ekkor érkező mentősök végül éjfél után 20 perccel, egy sikeres újraélesztés után szállították kórházba az 56 éves kaposvári lakost.

Másnap, azaz 2021. augusztus 29-én, délután 14 óra 46 perckor pedig egy hölgy sietett a balatonlellei körzeti megbízottak, Sárközi Kornél főtörzsőrmester és Penczu Máté őrmester autójához. Azért kérte a segítségüket, mert az útszakasz végén, az M7-es autópályán átívelő felüljáró peremén egy idős férfi állt, feltehetően öngyilkossági szándékkal. Az egyenruhások pillanatok alatt, még éppen időben értek a helyszínre, ahol a férfi már a korlátot is elengedve készült az ugrásra. A rendőrök nem haboztak, az elkeseredett balatonlellei lakost karjánál és mellkasánál fogva húzták vissza a korlát biztonságot jelentő oldalára. A mentőszolgálat munkatársai a 77 éves férfit a helyszínen megvizsgálták, majd kórházba szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.