Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Október 04. 17:04, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Játékfilm készül a Lilo és Stitch című animációból

Játékfilm készül a Lilo és Stitch című animációból

Játékfilmes feldolgozás készül a 2002-ben bemutatott Lilo és Stitch - A csillagkutya című animációs filmből a Disney stúdióban - értesült a The Hollywood Reporter.

Az élőszereplős, de a CG-technológiát is felhasználó filmen Dan Lin és Jonathan Eirich dolgozik producerként, akik az új Aladdin játékfilmet is jegyzik.

A Disney Mike Van Waest bízta meg a forgatókönyv megírásával. Az eredeti rajzfilmet Dean DeBlois és Chris Sanders írta és rendezte, akik később az Így neveld a sárkányodat című animációval is sikert arattak.

A Lilo és Stitch - A csillagkutya Hawaiion játszódik, főhőse egy magányos kislány, Lilo, aki összebarátkozik egy rombolásra teremtett, kutyaszerű földön kívüli lénnyel. A rajzfilm a mozikban nem lett átütő siker, de végül megtalálta a közönségét, több csak videóra szánt folytatás készült hozzá és számos tévésorozat.

Egyelőre nem világos - írta a hollywoodi lap -, hogy a játékfilmes feldolgozás mozikba kerül-e, vagy a Disney 2018-ben induló streaming szolgáltatásában forgalmazzák majd.

A stúdió az utóbbi években sikeresen bányássza elő és frissíti fel a régi klasszikus animációit élő szereplős filmekké változtatva azokat. Ebbe a sorba tartozik a Hamupipőke, A dzsungel könyve, a Szépség és a szörnyeteg, valamint az Elliott, a sárkány is. A készülő produkciók között szerepel a Dumbo, Az Oroszlánkirály és az Aladdin.

Az Aladdin 2019. május 24-én debütál az észak-amerikai mozikban, a filmet Guy Ritchie rendezte, a dzsinnt Will Smith alakítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára