Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. December 04. 15:21, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: MTI

Ismét többfelé nőtt a légszennyezettség

Ismét többfelé nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettség: négy településen egészségtelen, több helyen pedig - köztük Budapesten – kifogásolt a levegő minősége a magas szállópor-tartalom (PM10) miatt

– közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a kisméretű aeroszol részecskék (PM10) napi átlagkoncentrációja alapján Dunaújváros, Pécs, Szombathely és Várpalota levegőjét minősítették egészségtelennek.

Emellett kifogásolt a levegő minősége Budapesten, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Putnokon, Salgótarjánban, Sopronban, Székesfehérváron, Tökölön, Vácon és Veszprémben.

Az NNK azt javasolja, hogy az érintett térségekben a légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idősebb korúak és a gyermekek kerüljék a szabadban tartózkodást, aktív testmozgást. Az egészségtelen minősítésű településeken az egészséges emberek se sportoljanak a szabadban hosszabb ideig vagy végezzenek fizikai munkát, a gyermekeket pedig óvjuk a megerőltető szabadtéri tevékenységtől - tették hozzá.

Külön kiemelték, a helyes fűtési módok alkalmazásával mindenki sokat tehet azért, hogy megóvja a saját és a környezetében lévők egészségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk