Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Március 24. 11:49, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Harmadik napja tombol a hóvihar Ukrajnában, több mint 600 település áram nélkül

Harmadik napja tombol a hóvihar Ukrajnában, több mint 600 település áram nélkül

A heves, helyenként a 100 kilométer per órás sebességet is meghaladó széllökésekkel kísért havazás miatt Ukrajnában országszerte 615 településen szakadt meg az áramellátás.

A katasztrófavédelem vasárnapi közlése szerint folyamatosan dolgoznak az áramszolgáltatás helyreállításán, eddig 105 településen, ott is csak részben tudták elhárítani a problémákat. A legtöbb település, 232, a kelet-ukrajnai Poltava megyében maradt áram nélkül.
Eközben a kijevi Boriszpil repülőtéren törölték a vasárnap reggel és délelőtt induló járatokat, az érkező járatokat késésekkel tudják fogadni.
A fővárosban, Kijevben a péntek óta tartó havazás és hóvihar miatt gyakorlatilag megbénult a közlekedés, csak metróval lehet a város egyik pontjából a másikba eljutni. Péntek óta mintegy félméternyi hó zúdult a városra. A heves széllökések tovább nehezítették a március végén Kijevben is szokatlanul nagy mennyiségű hó eltakarítását.
Vasárnap tovább folytatódott a havazás, a légmozgás azonban már mérséklődött. Az utóbbi napokban csaknem 13 ezren küzdöttek a hó eltakarításán a fővárosban, vasárnaptól 340 közlekedési rendőr is besegít a munkába. A közlekedési rendészet közlése szerint csak a rendőrök mintegy 200 járművet szabadítottak ki a hóból a fővárosban.
Az ország egész területén viharjelzés van érvényben. A nyugati, az északi és a középső részben további havazás és hófúvás várható, délen és keleten nagy mennyiségű eső, illetve havas eső lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik