Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Október 03. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így csökkentse a toxinoknak való kitettséget

Így csökkentse a toxinoknak való kitettséget

Gombaölőszer a narancslében, arzén az almalében, a rizsben és a gabonafélékben, higany a tonhalas konzervben - ilyen és ehhez hasonló hírek látnak napvilágot manapság. Ráadásul az arzén és a higany nemcsak az élelmiszerekben van jelen, hanem a vízben, a talajban és a levegőben is. A Fox News most összegyűjtött néhány tippet, amely segítségével csökkentheti a toxinoknak való kitettséget.

A higany elkerülése érdekében mérsékelt mértékkel fogyasszon tengeri ételeket, mert különböző szintű méreganyagokat tartalmazhatnak. A higany megtalálható továbbá az izzókban, hőmérőkben, akkumulátorokban, festékekben.

Az arzént ugyanakkor szinte lehetetlen elkerülni, hiszen az élet szinte minden területén jelen van. Csökkentse a barna rizs-szirup, a rizstej és egyéb rizs alapú ételek fogyasztását. Ehelyett kevésbé toxikus ételeket fogyasszon, mint a szerves köles, ami tele van fehérjével.

A szőlő- és almalé is sok arzént tartalmazhat, ezek fogyasztását is csökkentse minimálisra. Csapvíz helyett igyon palackozott ásványvizet. Gyermekének készítsen friss bio gyümölcsöket és zöldségeket.

Mindig nézze meg, hogy a vásárolt élelmiszer honnan származik, mert például a bio eredetű rizs sem jelenti azt, hogy arzén mentes, mert a hagyományos gazdálkodási szokások nyomai évtizedekig nyomot hagyhatnak a talajban. Azonban még mindig jobb választás a bio élelmiszer, mint a hagyományos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat: