Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 19. 08:40, kedd | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik a szúnyogirtás

Folytatódik a szúnyogirtás

Budapesten és a Balatonnál is folytatódik ezen a héten a szúnyogirtás - tájékoztatta a program koordinálását végző Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Mukics Dániel közölte, a héten 45 ezer hektáron, illetve 125 településen gyérítik a szúnyogokat: a főváros III., IV., XVI., XVII., XXII. és XXIII. kerületében, a Csepel-szigeten és Békés megyében. A Balatonnál a biológiai szúnyoglárva-gyérítés után megkezdődik a légi permetezés, mintegy 12,5 ezer hektáron - mondta.

Április 23. óta eddig 849 településen, összesen 266 ezer hektáron irtották a rovarokat - tette hozzá.

Felidézte: a múlt héten Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Csongrád és Bács-Kiskun megyében, valamint Sopron és Mosonmagyaróvár térségében terveztek szúnyoggyérítést, de a viharos időjárás miatt több településen elhalasztották a munkákat, az északnyugati régióban pedig teljesen elmaradtak a kezelések. Ezen a héten viszont pótolják az elmaradt permetezéseket is.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a szúnyogirtásnál használt készítmény emberre, háziállatokra, madarakra és növényekre még hosszú távon sincs káros hatással. A méhekre azonban veszélyes lehet az irtószer, ezért a kezelések előtt minden méhészt értesítenek a gyérítés idejéről és helyéről, hogy biztonságba tudják helyezni a kaptárokat.

Arról is beszámolt, hogy a katasztrofavedelem.hu weboldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen melyik napon permeteznek.

Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.