Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Augusztus 02. 09:10, szombat | Belföld
Forrás: lvp/MTI

Figyelmeztetés: a fél országban felhőszakadás, a másikban hőség lesz

Figyelmeztetés: a fél országban felhőszakadás, a másikban hőség lesz

Az északkeleti területek kivételével szombaton is országszerte lehetnek felhőszakadások, a Tiszántúlon viszont már hőségre kell készülni – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: szombaton a délutáni óráktól elszórtan ismét várhatók zivatarok, de az északkeleti megyékben csak kis eséllyel. A zivatarok felhőszakadás kísérheti, rövid idő alatt 20-40 milliméter eső is hullhat, helyenként előfordulhat kisebb jég és átmenetileg viharos szél is – tették hozzá.

Három északkeleti megye – Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar – kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 30 milliméternél is több eső hullhat.

Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható hőség miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható, keleten lesz melegebb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.