Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Július 18. 07:43, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Eltűnik a cukorbetegeknek ajánlott élelmiszer-jelölése

Eltűnik a cukorbetegeknek ajánlott élelmiszer-jelölése

Július 20-tól eltűnik a cukorbetegeknek ajánlott élelmiszerek jelölése, például a sokszor használt narancssárga kör.

A diabetikus élelmiszerek gyártóinak többsége eddig külön jelölést - többek között narancssárga kört vagy a diabetikus feliratot - használt. Most viszont egy uniós rendelet miatt - amely előírja a diabetikus élelmiszer-kategória megszüntetését - eltűnnek ezek a jelölések.

A hároméves türelmi idő után, július 20-án hatályba lépő szabályozás csak annyit enged meg, hogy a gyártók külön adatot közöljenek a cukortartalomról.

A változás mellett elsősorban az szólt, hogy a diabetikus termék elnevezést nagyon sokan marketingeszközként használták.

Antal Emese dietetikus korábban az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta: a jelölés miatt a cukorbetegeknek ajánlott élelmiszerekről sokan azt gondolták, bármennyit ehetnek belőle, pedig ezek gyakran ugyanolyan energiatartalommal bírnak, mint a hagyományos termékek.

Címkék: élelmiszer, cukorbeteg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során