Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. Október 16. 13:44, kedd | Belföld
Forrás: mti

Elítéltek egy drogdíler családot és társaikat Siklóson

Elítéltek egy drogdíler családot és társaikat Siklóson

Bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt ítélt nem jogerősen többéves börtönbüntetésre egy négytagú családot a siklósi bíróság, két társukra pedig felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki

– közölte kedden a Pécsi Törvényszék az MTI-vel. A közlemény szerint az egymással élettársi viszonyban álló első- és másodrendű vádlottat három év hat hónap, gyermekeiket, a harmad- és negyedrendű vádlottat pedig két és fél év, illetve két év börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság. Az ötöd- és hatodrendű vádlottak szabadságvesztésének végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették. Őket egy év tíz hónap, valamint másfél éves börtönbüntetésre ítélték. A vádlottakat egyúttal kötelezték a több mint 2,3 millió forintos bűnügyi költség megfizetésére.

A tényállás szerint az első- és másodrendű vádlottak nem rendelkeztek jövedelemmel, ezért 2013 előtt megállapodtak, hogy Siklóson és környékén kábítószert árulnak gyerekeik segítségével.

A Bajáról beszerzett drogot egygrammos csomagokba csomagolták, majd Siklóson és környékén, Magyarbólyban, Villányban, illetve Beremenden háromezer forintért árulták – derült ki a törvényszéki összegzésből.

Mivel az elsőrendű vádlottnak nem volt vezetői engedélye, ezért az ötöd-, majd később a hatodrendű vádlottakat is megkérte, hogy szállítsák őt.

Az ítélet ellen az első- és másodrendű vádlott fellebbezett, az ügyész és a negyed-, valamint az ötödrendű vádlott a fellebbezés bejelentésére három napot tartott fenn, míg a harmad- és hatodrendű vádlottak tudomásul vették a határozatot. A bíróság ítélete tehát nem jogerős.

Címkék: drog, kábítószer, siklós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.