Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2012. Január 10. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyezségre törekszenek az orvosok

Egyezségre törekszenek az orvosok

Újabb fordulója lesz annak a konzultációsorozatnak, amelyet Szócska Miklós államtitkár kezdeményezett az egészségügyi dolgozók jövedelmi helyzetének javítása érdekében – írja a Magyar Hírlap.

Az egyik tárgyalópartner a Magyar Orvosok Szövetsége, amely – ellentétben a rezidensekkel – nem függesztette fel akcióját, tovább gyűjti az önkéntes szolgálat megtagadására vonatkozó nyilatkozatokat.

Bélteczki János elnök a lapnak megerősítette, változatlanul a megegyezésre törekszenek, és ehhez szerintük két hónapos tárgyalási menetnek elegendőnek kell lennie. Bár jelenleg nem látszik, hogy lenne forrás az általuk elfogadhatónak tartott százezer forint körüli bérnövekedéshez, végigviszik a tárgyalásokat, esetleg javaslatokat is tesznek a forrásteremtéshez.A december 29-i kormánydöntés szerint 27 milliárd forint konszolidációs támogatásban részesültek a közfinanszírozott egészségügyi intézmények a lejárt szállítói tartozásaik csökkentéséhez. A napokban azonban kiderült, hogy több tucat, immár állami intézmény csak engedéllyel használhatja fel a pénzt. Ráadásul jutott belőle több olyan kórháznak is, amelynek nincs külső adóssága. Ők viszont igazságtalannak éreznék, ha vissza kellene fizetniük a támogatást.

Közben a Magyar Nemzet azt ríja, hogy az Európai Bírósághoz fordul a Magyar Orvosok Szövetsége, ha a döntéshozók nem vonják vissza azt a módosítást, amely például tömeges felmondás esetén munkára kényszeríthetné az orvosokat.A Magyar Nemzet a vízközmű-szolgáltatásról szóló törvényjavaslatban elfogadott jogszabállyal kapcsolatban a MOSZ álláspontját idézi, amely szerint egészségügyi válsághelyzetté lehet minősíteni olyan helyzetet, amikor az egészségügyi dolgozók tömegesen élnének a felmondás vagy az önként vállalt túlmunka megtagadásának eszközével.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 18:28, csütörtök | Belföld

Comic Con őrület Budapesten: Rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát

Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. A kétnapos eseménysorozaton 25.756 látogató vett részt, amely a tavalyi látógatószám közel kétszerese.

2024. Május 23. 18:01, csütörtök | Belföld

Újraválasztották a 12 éve hivatalban lévő IPOSZ elnököt, Németh Lászlót

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) ma tartotta meg XLII. Tisztújító Közgyűlését, ahol titkos szavazás keretében döntöttek a következő tisztségviselőkről.

2024. Május 23. 15:23, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország jól példázza, hogy milyen előnyökkel jár a kelet-nyugati együttműködés

Magyarország kiváló példája annak, hogy milyen előnyökkel jár a Kelet és Nyugat közti együttműködés, és hazánk ebben a folyamatban a jövőben is szeretne az élen járni

2024. Május 22. 14:03, szerda | Belföld

Robbanás történt Tapolcán, egy társasházi lakásban, az épületet kiürítették

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették - tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a