Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 17. 07:40, szerda | Belföld
Forrás: mti

Csütörtökön nyit az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

Csütörtökön nyit az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

Több mint százötven oktatási intézmény mutatkozik be a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon január 18. és 20. között a Hungexpon.

A rendezvényen az intézmények bemutatkozása mellett a diákok információhoz juthatnak a különböző ösztöndíjakról, az egyes szakmákról, a duális képzésekről, nyelviskolákról, kollégiumokról, megismerhetik az átképzési lehetőségeket és karrierépítési tanácsokat is kaphatnak - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az oktatási seregszemlén szinte valamennyi felsőoktatási intézmény, nyelviskolák és számos duális és szakképző, illetve átképző hely, valamint egyéb hallgatói szolgáltatást nyújtó kiállító gondoskodik a felsőoktatási lehetőségek teljes körű bemutatásáról. Az aktuális munkaerő-piaci és pályaválasztási trendekhez igazodva a szervezők több informatikai és programozói képzést nyújtó központnak is bemutatkozási lehetőséget nyújtanak 2018-ban.

A programok között a karriertervezés is kiemelt hangsúlyt kap. A duális képzési helyek és a leendő munkáltatók aktuális gyakornoki és karrierprogramjaikkal jelennek meg, a még bizonytalanok pedig pályaorientációs tanácsadók segítségével találhatják meg a számukra kedvező irányt.

A magyar felsőoktatási szereplők mellett 25 nemzetközi partnerrel is megismerkedhetnek a látogatók. A rendezvényen pedagógusok és intézményvezetők a szakma újdonságairól, korszerű taneszközökről és módszerekről informálódhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.