Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Július 01. 10:24, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Csaknem 270 millió forintból újult meg a veszprémi kórház perinatális centruma

Csaknem 270 millió forintból újult meg a veszprémi kórház perinatális centruma

Európai uniós támogatással csaknem 270 millió forintból újulhatott meg a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Perinatális Intenzív Centruma - közölte az intézmény az MTI-vel hétfőn.

A közlemény szerint a koraszülött és súlyos állapotba került, intenzív ellátásra szoruló újszülöttek ellátását végző részleg felújítása mellett új orvosi eszközöket szereztek be és új informatikai rendszer építettek ki.
Az összesen 266 millió forintos beruházást az unió 239 millió forinttal támogatta. A 16 éve működő perinatális centrumban - ahol 20 ágyon folyik a megye beteg újszülöttjeinek és koraszülöttjeinek gyógyítása - a felújítás után megszűntek a higiénés biztonságot veszélyeztető burkolatkopások és bútorhibák - áll a kórház közleményében.
Közlésük szerint a beruházás keretében 22 millió forintot fordítottak az épületrész felújítására, melynek során megújultak a hideg és meleg burkolatok, az orvosigáz- és a villamos hálózatok.
A projekt keretében 79 álló műszercsomagot és a hozzá tartozó integrált informatikai rendszert, új inkubátorokat, monitorrendszert, lélegeztetőgépeket, infúziós pumpákat és egyéb speciális eszközöket szereztek be az évi 300 beteget ellátó osztályra. Az eszközparkra 180 millió forintot, informatikai fejlesztésre pedig 22 millió forintot költhettek - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma