Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Január 02. 13:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az OTP nevében próbálkoznak csalók

Az OTP nevében próbálkoznak csalók

Újabb visszaélési forma van terjedőben az interneten, az OTP Bank nevével visszaélve, a bank 67. születésnapjára hivatkozva csalók nyereményjátékot hirdettek - közölte honlapján a pénzintézet.

A tájékoztatás szerint egyszerű kérdésekre kell választ adniuk az esetlegesen hiszékeny internetezőknek. A csalók célja: a bizalmas adatok megszerzése, az adathalászat.

A gyanútlan internetező ugyanis olyan "szolgáltatásra" is regisztrálhat a játék során, amelynek magas sms-díját havonta fizetheti.

Az OTP Bank nem szervez a születésnaphoz kötődő nyereményjátékot - hívja fel a figyelmet közleményében a pénzintézet; nem sorsol ki telefont, játékkonzolt vagy vásárlási utalványt.

A bank logójával visszaélnek a csalók. A hitelintézet megtette a szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket. A bank kéri: senki "ne dőljön be a csalóknak", és ismeretlen internetes oldalon ne adja meg banki vagy személyes adatait - olvasható a tájékoztatásban.

Címkék: bank, csaló, OTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.