Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 20. 14:01, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Az Apple lendített a tőzsdéken

Az Apple lendített a tőzsdéken

Elég határozatlan maradt a kereskedés iránya, New York épp hogy átment a léc fölött, Ázsia többnyire mínuszban van ma reggel, a japán tőzsde zárva van. A Marketwatch kommentárja szerint elsősorban profitkivétel zajlik.

A fókusz tegnap az amerikai céges tűzijátékon volt, az Apple szokásosnál is öntömjénezőbb ám a vártnál jóval szűkmarkúbb bejelentésén arról mire költi az Ipadekkel és Iphonokkal összegyűjtött 100 milliárd dollárt és arról is hogy a UPS csomagküldő megveszi a rivális TNT szolgáltatót. A vállalat 45 milliárd dolláros készpénz-visszajuttatási programot és 2,65 dolláros negyedéves osztalékfizetést jelentett be a negyedik negyedévtől, azaz július elejétől kezdve.A vállalat emellett szeptember 30-val egy új, 10 milliárd dolláros részvény visszavásárlási programot is bejelentett, melyet 3 év alatt kívánnak végrehajtani. Az Apple részvényei a bejelentésre csaknem 3 százalékos emelkedéssel reagáltak, a jegyzés 600 dollár fölött volt. Az Apple utoljára 1995-ben, vagyis 17 éve fizetett utoljára osztalékot.

Tegnap fontosabb makroadatok nem érkeztek Amerikából, viszont a nyersanyagárak jelentőse mértékben emelkedtek. Az amerikai könnyűolaj bőven 107 dollár fölött áll, a Brent jegyzése 125 dollár fölött van. Az arany ára azonban még lejjebb süllyedt, az unciánkénti jegyzés 1658 dollár , de esett az ezüst ára is, evéssel 32 dollár fölött áll a jegyzés.A forint látszólag különösebb hírek nélkül szépen erősödött.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.