Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 09. 13:46, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

A pánik vezérelheti Bajnait és Gyurcsányt

A pánik vezérelheti Bajnait és Gyurcsányt

A Fidesz szerint nagy lehet a pánik a baloldal, "a Gyurcsány–Bajnai-féle szövetség" háza táján, ha már most, másfél évvel a parlamenti választás előtt lejárató kampányba kezdenek – mondta Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője a Societas egyik kiadványával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatón Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, a parlament rendészeti bizottságának elnöke arról beszélt: a Fidesz által a politikai hecckampány részének tartott kiadvány tele van csúsztatásokkal, a valóságnak nem megfelelő állításokkal, a Terrorelhárítási Központról írtak alapján pedig azt a következtetést vonhatják le az olvasók, hogy a magyar rendvédelmi szervek nem képesek garantálni az emberek biztonságát. Kocsis Máté azt mondta: egy VIII. kerületi lakos juttatta el a fiatal szocialisták újságát, amelyet Bajnai Gordon volt miniszterelnök egyik rendezvényén kapott.

Jogi útra terelhetik az ügyet

A Fidesz szóvivője további példaként említette a kiadványból, hogy abban kormánypárti képviselőt gyanúsítanak azzal, hogy veri a nőket, „holott pontosan Józsa Istvánról, szocialista képviselőtársunkról derült ki, hogy tettleg bántalmazott egy országgyűlési bizottsági munkatársnőt, nevesül megrángatta a haját”. Selmeczi Gabriella hozzátette, a Fidesz jogászai tanulmányozzák az újságot, és ha úgy látják, hogy megállnak a személyiségi jogot sértő állítások, akkor jogi útra terelik az ügyet.

Felsorakoztak a „prominens” személyek

A Gyurcsány–Bajnai-szövetség veszélyeire hívta fel a figyelmet korábban Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője is. Hangsúlyozta: október 23-án újjáalakult a „Gyurcsány–Bajnai-szövetség”, amelyet az emberek 2010-ben leszavaztak. Most azonban visszatért a két volt miniszterelnök, és „rögtön bejelentkeztek a 2010 előtti politikai élet ismert szereplői” is, köztük Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök, és „nyilvánvaló, hogy ha megjelenik ebben a szövetségben az MSZP, akkor ismét láthatjuk Szekeres Imrét, Kiss Pétert, Baja Ferencet, Veres Jánost, és még sorolhatnám” – fogalmazott a frakcióvezető, aki szerint most azok akarnak visszatérni a hatalomba, akik egyszer már csődbe vitték az országot. Mint mondta, ha kormányzati szerephez jutna a „Gyurcsány–Bajnai-szövetség”, a bankok pénzt kapnának, a legalacsonyabb keresetűek bérét pedig csökkentenék, a minimálbér a jelenlegi 93 ezer helyett 66 ezer forint lenne.

Figyelemfelkeltő kampányt indítanak

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány pont ezért kampányt is indít: fel akarják hívni a figyelmet a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette kormányok negatív döntéseire. Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, megdöbbenéssel értesültek arról, hogy az ország gazdasági tönkretételében nemrég szerepet vállaló Bajnai Gordon visszatér a politikai életbe.

Bajnai Gordon az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) október 23-i tüntetésén jelentette be az Együtt 2014 választói mozgalom megalakítását, amely alakulat az ökopárt országgyűlési képviselője, Schiffer András szerint teljesen álbaloldali. A politikus esélyt lát arra, hogy az LMP-t besöpörjék az újonnan alakult kezdeményezés szőnyege alá, azonban ők minden erejükkel azon lesznek, hogy ez ne történhessen meg. Jávor Benedek, a párt frakcióvezetője ugyanakkor nem tudja le ennyivel, véleménye szerint felelőtlenség lenne, ha az LMP nem vizsgálná meg az együttműködés lehetőségét az Együtt 2014 mozgalommal. Bár azt az egyik kereskedelmi csatornának adott interjúja előtt már elismerte: az LMP számára Bajnai Gordon „megjelenése” nem problémamentes.

Ők állnak Bajnai mögött

Október 26-án aztán hivatalossá vált, hogy kik állnak Bajnai Gordon mögött a Haza és Haladás Egyesület megalapításában. Leginkább a 2002 és 2010 közötti szocialista kormányokhoz közeli szereplők vannak a listán.

Címkék: pártok- Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk