Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 08. 20:10, szerda | Belföld
Forrás: mti

A járvány idején is segít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

A járvány idején is segít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

A koronavírus-járvány ideje alatt is segít a rászoruló gyerekeknek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

A szolgálat szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az elnökség bajba kerülő, rászoruló gyermekek, családok és intézmények segítésére mintegy 30 millió forintot adományozott, valamint 55 családnak tárgyi adományokkal segített.

Az elnökség, a kuratórium és a felügyelőbizottság határozatai szerint a szolgálat átvállalja 33 hátrányos helyzetű, beteg, magyarországi és határon túli gyermek műtéti költségeit több mint kilencmillió forint értékben, negyvenkét számítógéppel segíti a távoktatást, háromszáznál több gyermek táborozási kérelmét támogatja több mint hétmillió forinttal, és további egymillió forint értékben intézményi kérelmeket is támogatott.

A döntés alapján a szolgálat tizenhárom családnak különböző adományokkal - például kerekesszék, élelmiszer - segít, a Safer Internet Programot távoktatásban folytatja, válaszol a távoktatással kapcsolatos gyakorlati és jogi kérdésekre, valamint állami kórházaknak segít védőfelszerelésekkel a járványhelyzet leküzdésében - tették hozzá.

Tájékoztattak arról is, hogy a szolgálatnál továbbképzésben részt vevő gyógypedagógusok, gyógytornászok, parasporttérnerek, pszichológusok oktatása is változik: az írásbeli elméleti vizsgákat szintén távoktatásban oldják meg, a gyakorlati képzéseket egyelőre elhalasztják.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az elmúlt harminc évben több mint egymillió gyermeknek nyújtott segítséget. A szolgálat intézeteiben január-márciusban 1126 terápiát, fejlesztést végeztek, több mint 11 millió forint értékben - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.